Két gyanúsítottat fogtak el az osztrák rendőrök vasárnap a veszprémi gyilkosság ügyében, de akkor még nem lehetett tudni, hogy az egyik osztrák autópályán elfogott Raffael Sándor társa is gyanúsított lesz. A harmadik férfit, Sztojka Sándort még keresik. Bencze József országos rendőrfőkapitány a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a veszprémi ügyben az osztrák rendőrök fogták el mindkét gyanúsítottat. Még vasárnap, az A2-es autópályán, a határtól 130 kilométerre állították meg a kocsit, amiben két férfi ült. A tegnapi információk arról szóltak, hogy két gyanúsítottja van az ügynek és közülük egyet fogtak el az osztrákok. Ez később módosult, miután beazonosították az autós útitársát is. Az ügyben így három gyanúsított van, egy embert még keresnek - összegezte a főkapitány.

A 30 napos kiadatási eljárás miatt a két férfi még Ausztriában van. Ez nem fogja akadályozni kihallgatásukat, magyar rendőrök mennek hozzájuk. A főkapitány azt mondta, vélhetően gyorsan végeznek az osztrák hatóságok a kiadatási eljárással.

Mint ismert, Marian Cosma román válogatott kézilabdázót, az MKB Veszprém játékosát egy veszprémi szórakozóhelyen ölték meg vasárnap hajnalban, Ivan Pesic és Zarko Sesum pedig életveszélyes sérüléseket szerzett. Ivan Pesicnek az egyik veséjét el kellett távolítani, mert teljesen szétroncsolódott. Sesum pedig arckoponya-törést szenvedett.