A hajnali, veszprémi gyilkosság egyik gyanúsítottját, Raffael Sándort elfogták Ausztriában a rendőrök vasárnap este - írta a Független Hírügynökség. Draskovics Tibor igazságügyi miniszter az RTL Híradójának megerősítette, hogy Raffael Sándort fogták el az osztrák rendőrök, akit a magyar rendőrség információi alapján, menekülés közben állítottak meg. A másik gyanúsítottat, Sztojka Ivánt még keresik.

Változatlanul stabil a veszprémi támadásban megsérült két kézilabdázó állapota. Pénteken hajnalban az a sérült, akinek el kellett távolítani a veséjét - Ivan Pesic - lázzal ébredt, de erre számítani lehetett - mondta a hétfő reggeli RTL Híradóban Rácz Jenő, a veszprémi kórház főigazgatója. A másik sérült - Zarko Sesum - arcműtétjéről reggel konzílium dönt. A kórházvezető szerint ma reggel feltehetően fel lehet majd ébreszteni Pesicet, a műtét utáni fájdalomcsillapítás miatt ugyanis most nincs éber állapotban. Arról korai beszélni, hogy visszatérhet-e a sport világába - tette hozzá a kórházigazgató. Annyi biztos, hogy egy vesével száz százalékos civil életet lehet élni. A másik sérültnek az arccsontja törött, látászavarai is ezért vannak, a műtétről ma reggel konzílium dönt. Ő a gyógyulás után biztosan sportolhat.

Mocsai Lajos az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője a hétfő reggeli RTL Híradóban azt mondta, hogy a játékosokat mélyen érintette az eset, sokan sírtak a tegnapi megemlékezésen. Hétfőn délelőtt lesz egy csapattalálkozó, ott kiderül, kinek kell segítség - akár sportpszichológus - és ki tud már dolgozni. Vasárnap már mérkőzés kellene hogy legyen, a személyi kérdéseket napokon belül meg kell oldani. A 14-es keret három tagja esett ki. Egy átlövőt feltétlenül szerződtetni kell, szükség lesz kapusra is. Lehetséges, hogy hétfőn estére már ezekben a kérdésekben döntés születik.

Marian Cosma román válogatott kézilabdázót, az MKB Veszprém játékosát egy veszprémi szórakozóhelyen ölték meg vasárnap hajnalban, Ivan Pesic és Zarko Sesum pedig életveszélyes sérüléseket szerzett. Ivan Pesicnek az egyik veséjét el kellett távolítani, mert teljesen szétroncsolódott. Sesum pedig arckoponya-törést szenvedett.