Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla kedden hozott jogerős határozatában a "várdai rémként" ismertté vált Pápics Ferencet, amiért 2007 augusztusban és szeptemberben brutálisan megölt három idős embert Somogyjádon és Várdán.
A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Somogy Megyei Bíróság korábbi határozatát, és a 41 éves Pápics Ferencet nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölésben találta bűnösnek.
A bíró indoklása szerint mivel a férfi tetteit emberi mivoltából kivetkőzve, három védtelen idős ember sérelmére követte el, a "társadalom védelmében" szükséges volt kizárni őt a feltételes szabadlábra helyezés kedvezményéből.
A csavargó életmódot folytató Pápics Ferenc 2007. augusztus 21-én Somogyjádon szódásüveggel vert agyon egy 85 éves asszonyt, egy hónappal később pedig Várdán hasonló kegyetlenséggel végzett korábbi munkaadóival, egy házaspár 66 éves nő- és 70 éves férfitagjával. A vádlottat röviddel a várdai gyilkosság után elfogták a rendőrök. (MTI)