Halálra edzette agg férjét az asszony

2009.02.15. 15:07

Bűnösnek találták azt a 41 éves asszonyt, aki addig gyakorlatoztatta 73 éves férjét az úszómedencében, míg a férfi szívrohamot kapott. A bíróságon bemutatták a megfigyelőkamerák felvételét, amelyen látható, hogy a nő többszöri könyörgése ellenére sem engedte ki férjét a vízből. A nyomozást vezető Joseph Stehlik rendőrfőnök a Sunday Herald Sunnak elmondta, hogy a felvételen összeszámolta: a nő 43-szor akadályozta meg férje menekülési próbálkozásait. Többször is látható, ahogy Mason kifulladva lóg a medence szélén és levegő után kapkod: „Vérfagyasztó látvány. Bár hangja nincs, így nem hallható, hogy a férj miket mond, de az látszik, hogy az életéért küzd” – írja le Stehlik.

A férfi már többször is tett bejelentést, amiért neje terrorizálja, ennek köszönhető, hogy kiderült, most nem véletlenül kapott szívrohamot: az eddigi ügyeket vizsgáló nyomozónak gyanús lett a halála és nyomozni kezdett. Az asszonyt, Christine Newton-Johnt csütörtökön nyilvánította bűnösnek a bíróság, és akár 5 évet is kaphat tettéért. A Genauga megyei ügyész, David Joyce szerint a döntésben valószínűleg nem kis szerepet játszhatott, hogy a videót a bíróságnak is lejátszották.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mi vitte rá az asszonyt a gyilkosságra, érdekes – bár az ügy szempontjából nem releváns – részlet azonban, hogy Mason annak idején még John Vallandingham néven ismerte meg jövendőbeli nejét, aki 1993-ban esett át nemváltoztató műtéten. Ezután vette fel – Olivia Newton-John és a Grease című musical iránti rajongásból – a Christine Newton-John nevet, majd ment férjhez 2006-ban Masonhoz.