Megszüntetik a munkaviszonyát annak dolgozónak, akinek a mulasztása miatt halottcsere történt a mezőtúri kórházban. A kórház a belső vizsgálat lefolytatása után megállapította, hogy a holttest kiadásáért felelős munkatárs nem kellő gondossággal végezte munkáját, ezért munkaviszonyát megszünteti, írja az MTI.
A halottcserével járó kegyeletsértés miatt feljelentés érkezett a mezőtúri rendőrkapitányságra. A mezőtúri kapitányság feljelentés kiegészítést rendelt el, hogy megállapítsa, történt-e az ügyben bűncselekmény.

Az elmúlt héten szombaton egy 54 éves korában meghalt nő temetésére készültek a túrkevei temetőben. Mivel a hölgy közismert személy volt a településen, a gyászszertartáson közel százan jelentek meg. A halottcserét a ravatalozóban fedezték fel, miután a koporsóban az elhunyt ruhájába felöltöztetve egy másik halott - egy 82 éves asszony - feküdt. A temetkezési vállalkozó ezek után visszaszállította a koporsót a kórházba, és elhozta azt az elhunytat, akitől hozzátartozói és tisztelői végső búcsút kívántak venni.