Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt eljárást indított a kaposvári rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen egy lapinformáció alapján, amely szerint egy kaposvári háziorvos nem segített azon a férfin, aki a rendelő szomszédságában lévő postán rosszul lett. A rendőrség vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény, jelenleg a tanúkat keresik, illetve hallgatják ki, írja az MTI.

 

Egy szemtanú elmondta, hogy a földre eső férfi láttán egy fiatalember azonnal riasztotta a mentőket, ő pedig átrohant a rendelőbe. Ott az asszisztensnő nyitott ajtót, akitől azt a választ kapta: fektessék le a férfit és hívják a mentőket. Az első segítségkérésről nem tudva a postahivatal vezetője is átfutott a rendelőbe, ahol annyit mondott: rosszul lett valaki, sürgős elsősegélynyújtásra van szükség. A doktornő megkérdezte, hogy hívták-e már a mentőket. Az igenlő választ nyugtázta, s hozzátette: szívesen átmenne, de nincs ehhez megfelelő felszerelése.
Mire a postavezető visszaért, már ott voltak a mentők, akik gyorsan és szakszerűen ellátták az idős férfit, s ezzel megmentették az életét.