Felpeckelt szájjal, meztelenül talált rá a mexikói rendőrség két kisgyerekre, akiket rokonaik megkötözve tartottak fogva egy vízgyűjtő tartályban, írja az MTI. A mexikói újságok csütörtökön közölték a gyerekekről készült fényképeket, melyeken a hatéves kisfiú felpeckelt szájjal, megkötözött kézzel és lábbal látható, amint egy mocskos üres vízgyűjtő tartályban ül összegörnyedve. A fiú négyéves húgát ugyanilyen körülmények között találták meg kedd este. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen régóta raboskodtak a tartályban.

A gyerekek megtalálása után a rendőrség őrizetbe vette nagynénjüket, nagybátyjukat és két másik velük élő személyt. A hatóságok azonban tovább nyomoznak mielőtt vádat emelnének. A rokonok azt követően vették magukhoz a gyerekeket, hogy szüleik elhagyták őket. A hatóságok kérdésére válaszolva elmondták, hogy viselkedésük miatt büntették így a gyerekeket.

A kislányt és a kisfiút kiszáradás, kihűlés és meghatározatlan sérülések miatt kezelik a kórházban. A vizsgálatok során régebbi sérülések nyomaira bukkantak, ami korábbi bántalmazásokra utal. A gyerekekre terápia vár.