Több mint másfél évtizedig rendőr volt az a férfi, aki a gyanú szerint tavaly novemberben testvérével együtt elkövette a két halálos áldozatot követelő pécsi kézigránátos támadást. A volt rendőr ugyanabban az utcában lakott, amelyben az áldozatok. A rendőrség két testvért, a 45 éves kővágószőlősi B. Jenőt és a 43 éves pécsi B. Jánost gyanúsítja a több emberen elkövetett emberöléssel. Tettükért akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is büntethetők.

Az MTI információját megerősítve Fellegi Norbert, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője közölte: "az egyik gyanúsított korábban a rendőrségnél szolgált, de már leszerelt". Az alezredes tájékoztatása szerint őt a rendőrség bevetési egysége a munkahelyén, egy óvodában fogta el, ahol gondnokként dolgozott. Testvérét a rendőrök saját lakásából vitték el.

B. János a legismertebb közösségi portálra rendőri egyenruhás fényképét is feltette, bár magáról úgy vall, "18 évet szolgáltam a Rendőrség kötelékében, baleseti helyszínelő voltam nyugdíjazásom előtt kb. 8. évig". Jelenlegi életéről azt írta, "saját kisteherautómmal saját részemre illetve ismerősöknek fuvarozok. Másodállásban vagyonőrködöm".
Testvére, B. Jenő önmagáról azt írta: "családcentrikus vagyok imádom a családomat. Nem szeretem a balhét, sőt egyenesen utálom, de ha +elönti a szar az agyamat+, akkor oda teszem magam. És nagyon nem szeretem ha a gyengébbet bántják, és kiállok a barátaimért!!!" A testvérpár közös hobbija a motorozás, az autózás, és mindketten a Fekete kalap nevű zenekarban hagyományőrző zenét játszanak.