Meg nem erősített hírek szerint Molotov-koktélt dobhattak arra a családi házra, amely szombat este gyulladt ki Tatárszentgyörgyön, nem mesze a hétfői tragédia helyszínétől; a hatóságok még a vizsgálat elején tartanak, ezért érdemi információkat egyelőre nem közölnek.

Raffael Gyula, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) Pest megyei elnöke az MTI-nek azt mondta, ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak a házra, majd egy szürke terepjáróval elmenekültek. Raffael elmondása szerint megtalálták a helyszínen a Molotov-koktél darabjait, de ezt az inforámciót a rendőrség nem erősítette meg. A támadást a virrasztásra érkező rokonok észlelték. Elmondásuk szerint látták, ahogy kigyulladt a ház, majd két ember az erdő irányába menekült. A lakásban nem tartózkodott senki, mert a hétfői kettős gyilkosságot követően a család félt. A két felnőtt és a három gyermek ideiglenesen rokonokhoz költözött Budapestre.

A helyszínen lévők a rendőrségi rádióforgalmazásból úgy hallották, hogy megtalálták a terepjárót üresen, Ladánybene határában. Ezt azonban Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese cáfolta. Mint mondta, sem járművet, sem személyt nem találtak az eseménnyel összefüggésben.

A tűzoltóság a bűnügyi helyszínelőket várja, hogy megkezdhessék a tűz keletkezési okának kivizsgálását. Zoltán Ferenc, a Pest megyei katasztrófavédelmi igazgató az MTI-nek elmondta: még nem érkezett ki a rendőrség bűnügyi technikus kocsija, és nélkülük nem kezdik meg a romok átvizsgálását. Megérkezett viszont a Pannon Kutyás Szolgálat, melynek tűzfészek-kutató kutyái ki tudják szagolni az esetleges szénhidrogén-származékokat, a kutatáshoz az állatokat is igénybe veszik. Igazságügyi elektromos-szakértőt is kirendeltek a tűz okának felderítéséhez.

A helyszínen lévők azt mondták, nem volt rokoni kapcsolat a hétfői és a szombati tűzben érintett család között. A rendőrség a faluból kivezető összes utat lezárta, ellenőrzik a gépjárműveket. Megérkeztek a megyei rendőrök is, és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, akik a hétfő hajnali bűnügyben is nyomoznak.

A ház nem messze van attól, amelyiket hétfőn gyújtották fel: akkor az épületből menekülő családra rá is lőttek, egy négyéves kisgyermek és édesapja meghalt. A most felgyújtott épületben nem volt senki, sérültek nincsenek az eddigi hírek szerint.