Elfogták a csütörtök hajnali emberölési kísérlet elkövetőjét, aki a főváros XVI. kerületében, a Csipkés közben mellkason lőtt egy 35 éves férfit - jelentette be Szigeti József alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnügyi főosztálya életvédelmi osztályának vezetője.

A 30 éves, váci lakhelyű gyanúsított, K. Zoltán az áldozat feleségével készítette elő a bűncselekményt, amit vallomásában elismert, írja az MTI. Az ügy hátterében szerelmi háromszög áll, a sértett felesége ugyanis K. Zoltánnal viszonyt folytatott, és útjukban állt a férj. Mindketten őrizetben vannak, de az emberölési kísérlethez használt fegyvert még keresik.

A gyanúsítottnak korábban már volt bérgyilkos módszerekkel kapcsolatos rendőrségi ügye, írja a Független Hírügynökség. A férfi 2007-ben az interneten keresett bérgyilkost, aki eltenné láb alól az akkori barátnőjének az élettársát. A rendőrség tavaly vádemelési javaslattal zárta le az ügyét, de azt nem tudni, hogy a bíróság miért nem helyezte előzetes letartóztatásba.