horoszkóp

Felmentették az utastársát lefejező kanadai buszos gyilkost

bry
2009.03.06. 11:04

Felmentő ítélet született annak a kanadai férfinak az ügyében, aki egy távolsági buszon a többi utas szeme láttára leszúrta, lefejezte és feldarabolta a mellette ülő utast, értesült az MTI. A bíróság a vádlott pszichiátriai betegségre hivatkozva mentette fel a gyilkost.

 

A tett annyira groteszk és barbár, hogy az pszichiátriai betegségre enged következtetni - mondta a CBC televízió szerint John Scurfield bíró a háromnapos tárgyalás végén. Az ügyészség szakértői és a védelem egybehangzóan, eskü alatt vallották, hogy a 40 éves elkövető skizofréniában szenved, és abban a hitben ölte meg 22 éves áldozatát, hogy Isten vette rá. Az eljárás során a vádlott ártatlannak vallotta magát. Közvetlenül a barbár gyilkosság után azonban még bocsánatot kért a rendőrségtől, és kezét tördelve kérte őket, hogy vessenek véget életének.

 

A winnipegi bírósági ítéletet követően az áldozat családja közölte: gondoskodni fognak arról, hogy a férfi soha többé nem kerüljön szabadlábra. A meggyilkolt fiatalember anyja polgári peres eljárást indított a kínai származású gyilkos, a busztársaság, a kanadai rendőrség, és a kanadai kormány ellen is.