Kedden átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai Ophélie Bretnacher koporsóját a francia nagykövetség rendőrattaséjának, írja az MTI. A rendőrattasé kedden intézkedett a holttest Franciaországba szállításáról. A holttest elszállítása nem érinti az emberrablás gyanújával folyó büntetőeljárás menetét, az továbbra is folyamatban van.

 

Ophélie Bretnacher holttestére február 12-én hajósok találtak rá a Duna XXI. kerületi szakaszán. A 22 éves lány az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra tavaly szeptemberben. Utoljára december 4-én éjjel egy szórakozóhelyen látták, ahonnan hazaindult. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján. A térfigyelő kamerák által rögzített utolsó olyan felvételek, amelyeken látható, éjjel háromnegyed háromkor készültek a Roosevelt térnél.

 

A lány holttestének megtalálása után az elsődleges igazságügyi orvos szakértői vélemény azt állapította meg, hogy Ophélie Bretnacher halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel.