Több lehetőséget vizsgál a rendőrség, a főkapitányság külön nyomozócsoportot hozott létre, hogy kiderüljön mi történt a március hatodikán eltűnt tiszabői csecsemővel - mondta el a sajtótájékoztatón Simon Tamás, Szolnok megyei főkapitány. A faluban eddig 150 tanút hallgattak ki, a rendőrség egy idődiagrammot készít, hogy megtudják: az eltűnés időpontjában ki hol mozgott a településen. Mivel az apa személye sem egyértelmű, továbbra sem zárják ki annak lehetőségét, hogy a családhoz tartozó személyhez köthető a kisbababa eltűnése. Simon Tamás hangsúlyozta: ez egyelőre csak egy verzió a sok közül, amit ellenőrizni kell. "A nyomozás megfelelő pillanatában hazugságvizsgálatra is sor kerül" - közölte a főkapitány. DNS-mintát egyelőre az édesanyától vettek, hogy a babát, ha előkerül, minden kétséget kizárólag azonosítani tudják. 

A faluban terjedő szóbeszéd szerint a kislány azon a napon tűnt el, mikor az apaság kérdésének tisztázása miatt DNS vizsgálatra vitték volna. Simon Tamás elmondta: hozzájuk is eljutott az az információ, de mivel a vizsgálat ténye az orvosi titoktartás körébe tartozik, erről nem nyilatkozhat. Azt azonban hozzátette, hogy minden információt ellenőriznek.

A rendőrség egy millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki és létrehoztak egy zöld számot is. A 06/80/201-300 számon a rendőrség egyéb ismert számai mellett várják azok jelentkezését, akik információval bírnak a csecsemő hollétéről. A rendőrség egy felhívást is eljutatott az ország valamennyi egészségügyi intézményébe, a védőnői szolgálathoz a házi- és gyermekorvosokhoz, hogy figyeljenek a körzetükben arra, ha valaki csecsemővel jelentkezik vizsgálatra. A rendőrség kéri, hogy aki azt tapasztalja, hogy a környezetében valakihez minden előzmény nélkül kisbaba került, jelezze a rendőrségnek. (Független Hírügynökség)