Együtt vizsgálja a rendőrség a napokban nyilvánosságra került rövid videót egy fiatal fiú megveréséről és egy újabb hasonló felvételt. Azért egyesítették a két ügyet, mert az "elkövetői kör részben azonos", azaz ugyanazok a fiatalok is láthatóak rajta. Néhány napja került fel egy ismert videó-megosztó portálra egy 2 perces felvétel - feltehetően Zalaegerszegről -, ahogy egy osztályteremben többen szidnak, lökdösnek és vernek egy fiatalt. A zalaegerszegi rendőrök könnyű testi sértés miatt indítottak nyomozást az ügyben három fiatalkorú ellen.
Valamivel korábban már felkerült a világhálóra egy csaknem öt perces, valószínűleg mobiltelefonnal rögzített felvétel, amelyen két fiatalember bántalmaz egy harmadikat. Ütik, rúgják, köpködik és arra kényszerítik, hogy a cipőjük talpát nyalogassa - a felvételt készítő nő utasítására. A rendőrök akkor mindössze annyit közöltek, hogy büntetőeljárás indult egy felnőtt és két fiatalkorú ellen - írja a Független Hírügynökség.
Az egyik fiú az Aktív adásában bocsánatot kért, és kifejtette szégyelli, amit tett. Édesapja saját állítása szerint megdöbbent, amikor értesült arról, hogy gyermeke másokat bántalmazott. Hozzátette, a fiú valószínűleg nehéz gyermekkora miatt viselkedik így. Majd kifejtette, mióta elvált feleségétől, kevés időt tölt gyermekével, de megpróbálja szigorúan nevelni, és arra ösztönözni, hogy tanuljon. A társukat bántalmazó gyerekek egyelőre nem járhatnak iskolába, és hétfőn fegyelmi eljárás indul ellenük.