Agyonlőtték az orosz kommandósok azt a férfit, aki egy szibériai bankban túszokat ejtett pénteken. A hírt hivatalosan közölte a régió kormányzójának szóvivője, Szergej Cseremnov, aki szerint a túszok sértetlenül megmenekültek.Az álarcos túszejtő, akinek nevét még nem közölték, hét embert ejtett foglyul. Az egyik túszt, egy állapotos nőt kórházba kellett vinni a biztonsági erők akciója után, mert sokkot kapott. A hatóságok korábban azt közölték, hogy kézigránátok és egy fegyver van a túszejtőnél.

Az URSA nevű bank fiókja, ahol a bűntény történt, Leninszk-Kuznyeckijben, a kuznyecki szénmedence Kemerovo térségében van. A kormányzó szóvivője azt közölte korábban, hogy a túszejtő azt üzente: a neve "Szibirjak", ami csak annyit jelent, hogy szibériai. A férfi pénzt és egy repülőgépet követelt, hogy elhagyhassa Oroszországot. A szóvivő szerint a helyszínre sietett a kormányzó, Aman Tulajev, hogy segítse a tárgyalásokat.

Több órás tárgyalás után a kormányzó a helyi tévében bejelentette, hogy a férfit agyonlőtték a bankba behatoló kommandósok. " A speciális erők a dolgukat tették" - közölte a kormányzó, aki azt állította, hogy a túszejtőnél robbanószerek voltak, és azzal fenyegetőzött, hogy robbantani fog, ha nem teljesítik követelését.