horoszkóp

Viccből fenyegetőzött ámokfutással a francia diák

2009.03.13. 16:18

Őrizetbe vettek Franciaországban pénteken egy 18 éves fiút, aki saját bevallása szerint tréfából tett fel az internetre egy üzenetet arról, hogy ölni fog egy párizsi külvárosi középiskolában. A rendőrség bejelentése szerint a 18 éves fiút Párizs Villemomble nevű külvárosában fogták el. "Raincy-ban vér fog folyni, fegyvereim vannak" - ez állt a francia rendőrség közlése szerint a világhálóra csütörtökön feltett üzenetben, amelyet a 18 éves francia fiú - állítása szerint- tréfának szánt. A rendőrség bejelentése szerint a fiú otthonában házkutatást tartottak, de fegyvereket nem találtak.

A francia ügy két nappal azután történt, hogy egy 17 éves német fiú 15 embert ölt meg volt középiskolájában és az utcán a németországi Winnenden-ben. Csütörtökön a baden-württemberi rendőrség szóvivője cáfolta azt az előző napi értesülést, amely szerint az ámokfutó az interneten előre jelezte volna tervét.

Annak ellenére, hogy a franciaországi eset "beugratás" volt, az ügyet komolyan vették Németországban, ahol pénteken kiürítettek egy középiskolát. A német rendőrség ugyanis korábbi esetek tanulságait is figyelembe vette. Bár a winnenden-i tragédiát nem előzte meg internetes figyelmeztetés, korábbi németországi lövöldözéseknél, például 2006-ban, voltak ilyenek. (FH)