Letartóztattak egy dél-koreai városban egy AIDS-fertőzött taxisofőrt, mert a rendőrség szerint az utasaival szexelt, legtöbbször óvszer nélkül. A hatóságok vasárnapi bejelentése szerint a 27 éves férfi hat éve folytatott szexuális kapcsolatot azokkal az utasaival, akik készségesnek mutatkoztak erre.A Szöultól délkeletre található Jecheon hatóságai azt közölték, hogy leginkább ittas utasokkal kezdett ki a sofőr, főleg olyan lányokkal, akik bárokban dolgoztak, és akiket gyakran vitt haza hajnalban. A hatóságok attól tartanak, hogy a férfi megszámlálhatatlan lányt fertőzött meg. A hatóságok most megpróbálják felderíteni azokat, akikkel kapcsolata volt, hogy megakadályozzák a kór terjedését.

"Valóságos hajtóvadászatot indítottunk, hogy megtaláljuk az alkalmai partnereit, és AIDS-tesztet végeztessünk el velük" - közölte vasárnap a nyomozást vezető rendőrtiszt, aki szerint a taxisofőr eddig visszautasította az együttműködést a hatóságokkal. A jecheoni rendőrség állítólag három lányt már megtalált, és egyikük tesztje negatív volt.

A történteket pénteken hozta nyilvánosságra a rendőrség, a hír hatására a város egészségügyi központjában tömegesen jelentkeznek HIV-tesztre. A Jonhap dél-koreai hírügynökség szerint a korábbi napi négy-öt helyett 50 teszt-kérést kapott az elmúlt napokban a központ.

A taxisofőrt egyébként egy lopás miatt vették őrizetbe, majd amikor házkutatást tartottak nála, AIDS-gyógyszereket találtak a rendőrök, akiknek ezután mesélni kezdett a betegségéről és az életmódjáról. A 27 éves férfi ráadásul a mobiljával többször megörökítette az aktusokat. A média szerint 11 ilyen jellegű videót és fotót találtak a mobilján, és telefonszámokat is, amelyek arra utalnak, hogy a taxisnak legalább 70 nővel lehetett dolga 2003 óta.