horoszkóp

Tóba zuhant a száguldozó részeg autós Szegeden

2009.03.15. 10:50

Tóba zuhant autójával - miután egy füves területen megcsúszott és kidöntött egy villanyoszlopot - egy 28 éves mezőhegyesi férfi két utasával szombat este. A férfi VW Golfjával elég nagy sebességgel száguldozott Szegeden a Körtöltés utcán, amikor egy fékezés után az autó berepült egy füves területre, megcsúszott, kiütött egy villanyoszlopot és a közeli tóban landolt. A sofőr nem sérült meg, de két utasa, akik elmenekültek a helyszínről súlyosan és könnyebben sérültek.A rendőröket járókelők értesítették a balesetről, ők mondták a járőröknek - akik az autónál már csak a sofőrt találták -, hogy hárman voltak a kocsiban, ketten elmenekültek a helyszínről.

Közben a rendőrségi ügyeletet az egyik kórház is riasztotta, hogy két, feltehetően közlekedési balesetben megsérült betegük van, akik gyalog érkeztek. A 16 éves balástyai fiú súlyosan, a 22 éves szegedi férfi könnyebb sérülésekkel úszta meg a jó bulinak indult száguldozást.

A mezőhegyesi férfit még a tó partján megszondáztatták a rendőrök, a szonda bűncselekményi értékhatárt meghaladóan színeződött el, ezért azonnal elvették a jogosítványát. A 28 éves férfi ellen súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás, ezért akár három év szabadságvesztést is kaphat - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs hadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.