horoszkóp

Felmentették a drogos gyerekét agyonlövő asszonyt

bry
2009.03.18. 13:45

Felmentették azt a nőt, aki a saját fiát lőtte agyon egy puskával tavaly februárban Budapesten. A Fővárosi Bíróság szerdán hozott ítéletét orvosszakértők véleményére alapozta, amelyek szerint a 47 éves asszony szűkült tudatállapotban ölte meg kábítószerfogyasztó fiát, mert az rendszeresen késsel fenyegette és ütötte-verte családja tagjait.

A család egy budai villában, jómódban élt, de a később áldozattá vált fiatalember marihuánát szívott, majd áttért a kokainra és ivott is. Gyakran provokált veszekedést a szüleivel és testvérével, és fenyegette őket, hogy elvágja a torkukat . A rendkívül zaklatott idegállapotban lévő édesanya 2008. február 25-én magához vette férje vadászpuskáját, majd az ágyban alvó fiát közvetlen közelről fejbe lőtte. Erről azt vallotta: "amikor megláttam a fegyverszekrényt, úgy éreztem, csak így védhetem meg a családomat", majd hozzátette: "még a szemem is behunytam, úgy lőttem".

Az orvosszakértők szerint az asszony olyan súlyosan beszűkült tudatállapotban volt, ami képtelenné tette arra, hogy felismerje cselekedete súlyát. Az orvosszakértők szerint nincs szükség a kényszergyógykezelésre. Az ítélet jogerős, mert azt az ügyész, a védő és a vádlott is tudomásul vette.(FH)