A maradványok DNS-azonosításával bebizonyosodott, hogy valóban krokodil ölte meg azt az ausztrál kislányt, aki a hét végén tűnt el egy Darwin-környéki mocsárban fürdőzés közben, írja az MTI. Briony Anne Goodsell 11 éves kislány maradványait hétfőn találták meg 450 méterre attól a helytől, ahol társai szerint eltűnt. A maradványokat kedden azonosították DNS-teszttel, és a rendőrség megerősítette, krokodiltámadás történt.

 

A kislány húgával és két barátjával fürdött vasárnap a Darwin külterületén fekvő Black Jungle mocsárban. Eltűnését a gyerekek jelentették, akik elmondták a rendőröknek, hogy egy krokodil fejét és farkát látták a vízben azon a helyen, ahol korábban Briony úszkált. A gyilkos sósvízi krokodil után a környéken indított hajtóvadászat eredménytelen maradt.

Öt héten belül ez volt a térségben a második gyermekhalállal végződő krokodiltámadás. Február 8-án egy folyó partjáról ragadott el egy ötéves kisfiút egy krokodil, aminek gyomrában később megtalálták a fiúcska maradványait. Tavaly szeptemberben egy 62 éves férfit ölt meg krokodil egy másik északkeleti folyóban, ahol az a kihelyezett rákcsapdákat ellenőrizte. Törvényben rögzített, 1971-es védetté nyilvánításuk óta Ausztrália trópusi északi részén teljesen elszaporodtak a krokodilok.