Csütörtökön megkezdődött az amstetteni rémként elhíresült Joseph Fritzl tárgyalásának utolsó napja az ausztriai St. Pölten város bíróságán. Az ítélethozatal délutánra várható.

A 73 éves férfi vád szerint 24 évig tartotta fogva saját lányát házának pincerészében, és közben hét gyermeket nemzett neki - egyikük meghalt a pince-börtönben. A rendőrgyűrűben a bíróságra érkező Joseph Fritlz tárgyalásának utolsó napján már nem próbálta eltakarni arcát a kamerák elől, mint ahogyan azt az első napokban tette.

A tárgyalás az esküdtszék által megválaszolandó kérdések felolvasásával kezdődött, amelyet a vád és a védelem záróbeszéde követ. Az esküdtszék ezután visszavonul, hogy döntést hozzon az ügyben.

Az osztrák jog értelmében az esküdtszék önállóan dönt a vádlott bűnösségéről, míg a kiszabandó büntetésről szóló döntéshez ki kell kérniük a három bíró véleményét is. A 73 éves Fritzl akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat a gyilkossági vádpont miatt, de elképzelhető az is, hogy ideggyógyintézeti kezelésre ítélik.

A gyilkossággal, nemi erőszakkal, vérfertőzéssel, rabszolgatartással, és súlyos testi sértéssel vádolt férfi egy nappal korábban - lánya tanúvallomásának hatására - megváltoztatta korábban tett beismerő vallomását, és bűnösnek vallotta magát a gyilkosság, és rabszolgatartás vádjában is. A tárgyalás első napján csak a többi vádpontban tartotta magát bűnösnek.