horoszkóp

Repülőgépen szült, szemétbe rakta a csecsemőt

2009.03.19. 11:51

Egy Új-Zélandra tartó repülőgép WC-jében szülte meg gyerekét repülés közben egy harminc év körüli nő, majd magára hagyta újszülöttjét - jelentette az új-zélandi média csütörtökön. Az anyát és gyermekét azóta kórházba szállították, és jól vannak.

Az új-zélandi TVNZ televízió közlése szerint a szamoai származású nő a Pacific Blue légitársaság repülőgépének egyik WC-jében szülte meg csecsemőjét. A televízió információi szerint a nő otthagyta a gyereket, majd a gép leszállása után megpróbálta elhagynia az aucklandi repülőteret. A harminc év körüli nő azonban nem találta útlevelét, és amikor ez ügyben segítséget kért, a hatóságoknak feltűnt sápadtsága, és a rajta lévő vérfoltok.

Az újszülöttet egy takarító találta meg a WC egyik szemetesében, egy órával a földet érés után. A Pacific Blue szóvivőjének közlése szerint az újszülött, és az anya is jól van, és egy aucklandi kórházban vigyáznak rájuk.

A rendőrség nyomozást indított az ügy részleteinek kiderítésére. Többek között arra keresik a választ, hogy az anya tudatosan el akarta-e dobni magától gyermekét, valamint arra: hogyan fordulhatott elő, hogy a gép fedélzetén lévő több mint 150 ember közül senkinek sem vette ezt észre a három órás utazás alatt.

A rendőrség egyelőre nem tudta kihallgatni az anyát, akin műtét kellett végrehajtani - közölte egy rendőrségi szóvivő az NZPA új-zélandi hírügynökségnek nyilatkozva.