horoszkóp

Kanadai internetező akadályozott meg egy angliai gyújtogatást

2009.03.20. 18:25

Egy Montrealban élő kanadai férfi akadályozta meg, hogy egy 16 éves brit fiú felgyújtsa középiskoláját. Egy kanadai napilap szerint a montreali férfi egy internetes csevegő oldalon látta meg a brit tinédzser írását, amelyben arra figyelmeztetett, hogy felgyújtja iskoláját. A kanadai internetező értesítette a brit rendőrséget, akik őrizetbe vették a benzineskannával, gyufával és késsel felfegyverzett diákot.A kanadai Globe and Mail című napilap szerint a montreali férfi, J.P Newfeld egy internetes közösségi megosztó oldalon (Newgrounds.com) talált rá kedden a norfolki diák figyelmeztetésére. A szövegben a 16 éves brit fiatal azt írta: "Ma délelőtt megtámadom és felgyújtom az iskolámat. Megfizetnek a mocskok!".

A kanadai férfi ezután felhívta az angliai Norfolk város rendőrségét, értesítve őket az írásról. Ezután a kanadai - elmondása szerint - egy ideig még szóval tartotta a brit fiatalt az internetes csevegő oldalon, hogy időt nyerjen a brit rendőröknek.

A brit hatóságok egy benzineskannát, gyufát és egy kést találtak a norfolki Attleborogh középiskola diákjánál, amikor őrizetbe vették a tinédzsert, aki elmondása szerint azt akarta megbosszulni, hogy társai folyvást megalázták és erőszakoskodtak vele.