horoszkóp

Rendőröket gyilkolt a kalifornia férfi, lelőtték

2009.03.22. 17:05

Három rendőr meghalt, kettő pedig megsebesült, amikor egy férfi tüzet nyitott rájuk helyi idő szerint szombaton késő este Kalifornia északi részén. A börtönből szabadult támadó is életét vesztette.

A 26 éves férfi egy közúti rutinellenőrzésen kezdett lövöldözni az őt megállító két motoros rendőrre, egyiküket megölte, a másikat súlyosan megsebesítette, majd elmenekült. A rendőrök nagyszabású akciót indítottak felkutatására: mikor rábukkantak az észak-kaliforniai Oaklandben, még két rendőrt megölt, majd a tűzharcban maga is végzetesen megsebesült.

A rendőrség a 26 éves Lovelle Mixonként azonosította a támadót, akinek fiatal kora ellenére hosszadalmas bűnlajstroma van, és kegyelmi kérvényének helyt adva engedték ki a börtönből. Hogy miért ült, azt nem tudni. Arnold Schwarzenegger kormányzó tragikusnak nevezte a rendőrök halálát, akik - szavai szerint - a közbiztonságnak szentelték életüket és önzetlenül dolgoztak Oakland lakóinak védelmében. Öt év óta ez volt az első olyan eset Oaklandben, ahol rendőrt halálos lövés ért.