Négy év börtönre ítélték azt az amerikai özvegyet, aki tavaly júniusban halálra úszatta 73 éves férjét, írja az MTI. A 41 esztendős Christine Newton-John negyvenháromszor parancsolta vissza szívbeteg férjét a medencébe, volt, hogy egyenesen visszalökte. A hosszúra nyúlt úszóedzés miatt James Mason végül szívrohamot kapott és meghalt. Felesége mindezt azért tette, hogy örökölhesse a férfi nyugdíját.

 

Egy rendőrtisztnek azonban gyanús lett a dolog, különösen azért, mert már korábban is érkezett panasz az asszonyra, hogy bántalmazza férjét. Bizonyítékul egy térfigyelő kamera videofelvétele szolgált, amelyen látszik: a nő 43-szor akadályozza meg, hogy úszástól kimerült férje kikecmereghessen végre a medencéből. A nő a tárgyaláson kénytelen volt bűnösnek vallani magát a képek láttán. Csupán gondatlanságból okozott halálért mondta ki bűnösnek a bíróság, a szándékos gyilkosság vádját azért úszta meg, mert a felvételen nem volt hallható, miket mondott férjének.

 

Az asszony egyébként eredetileg férfi volt, 1993-ban operáltatta át magát nővé, és 2006-ban ment hozzá Masonhoz. Férje már kisfiúként is ismerte, a gyerek családjánál lakott albérlőként. A hölgy elég "fiús" viselkedésű: verekedős. Tavaly decemberben kocsmai garázdaságért kis időre őrizetbe vették, egy másik bárból pedig hasonló viselkedés miatt kitiltották. Most pár évre mentesülnek tőle az ivók.