Harmincnégy éves korában, szerda hajnalban elhunyt Ocskay Gábor, válogatott jégkorongozó. Az Alba Volán válogatott jégkorongosának halálhírét édesapja, id. Ocskay Gábor közölte az MTI-vel, aki később elmondta azt is, szerda délután a székesfehérvári pályánál számol be fia haláláról. A játékosokat és a vezetőedzőt is sokkolta a sportoló halálhíre. "Gábor éjfélkor rosszul lett, szívinfarktust kapott, és már nem tudtak rajta segíteni" - mondta id. Ocskay Gábor a távirati irodának. A fehérvári játékos Budapesten élő menyasszonyánál pihent, amikor éjfélkor rosszul lett. Kihívták hozzá az orvosokat, de már nem tudtak segíteni rajta.

Ocskaynál 2004-ben diagnosztizáltak szívizom-betegséget, akkor négy hónapot kihagyott, azt követően viszont megkapta az engedélyt a sportolásra. "Gábor azóta is folyamatosan járt kontrollra, és semmi jele nem volt, hogy rosszul lenne. 2004-ben több orvosi beavatkozás történt, tudomásom szerint szívkatéterezése is volt, ám nagyobb műtétre végül nem került sor" - tudatta Horog László, a család nevében nyilatkozó újságíró. A válogatott csapatkapitánya, Kangyal Balázs az MTI-nek szerda hajnalban úgy nyilatkozott, sokkolta a hír. "Gyakran beszélgettünk Gáborral, kedden fél órát. Aztán este fél tizenegykor hívtam, hogy boldog névnapot kívánjak neki, de már nem vette fel. Küldtem neki egy sms-t. Szerdán találkoztunk volna. Szörnyű, felfoghatatlan, ami történt. Olykor panaszkodott, hogy fáradt, de a szezon kimerítő, hosszú, ezen senki nem csodálkozott" - mondta a csapatkapitány.

Énekes Lajos, az Alba Volán megbízott vezetőedzője elmondta, Ocskay legutóbb januárban volt szívkontrollon, és minden rendben volt. "Minden játékosunk átesik időszakos orvosi vizsgálatokon, Gábor negyedévente-félévente külön szívellenőrzésre járt. Legutóbb januárban volt ilyenen. Egyszerűen nem térek magamhoz" - mondta. A csatár szombaton lett kilencedik alkalommal magyar bajnok az Alba Volánnal. A válogatottban 187-szer szerepelt, és eddigi legnagyobb sikerét tavaly áprilisban érte el, amikor a nemzeti csapat hetven év elteltével feljutott a világ élvonalába. A hokis nagy álma vált volna valóra, ha szerepelhetett volna az április 24-én kezdődő svájci világbajnokságon, ahol - többek között - Kanadával, előtte pedig a címvédő orosz együttessel is megmérkőzik a magyar válogatott.

Ocskayt háromszor - 1994, 1995, 2006 - választották meg az év játékosának, ötször - 1994, 1997, 2002, 2004, 2008 - lett a legtechnikásabb játékos, és háromszor - 1994, 2006, 2007 - a legjobb csatár. Pályafutása során kizárólag az Alba Volánban szerepelt, pedig többször csábították külföldre. Ocskay boncolása szerda délelőtt lesz Budapesten, ezt követően tudnak majd pontosabb felvilágosítást adni a tragédia részleteiről. A klub saját halottjának tekinti a sportolót, a ravatalozás és a temetés is Székesfehérváron lesz.