Tucatnyinál is több baleset történt a hajnali havazás miatt a kelet-magyarországi régióban szerdán reggel. Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hajnalban és kora reggel 13 baleset történt, közülük egyben halálos áldozat is volt. Súlyos balesetek akadályozzák a közlekedést Borsodban is. Hajnalban 2-3 centiméternyi hó hullott Hajdú-Biharban és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az autósokat úgy tűnik, készületlenül érte a havazás, mert néhány óra alatt tucatnyinál több baleset történt a régióban. Legtöbbjük csupán koccanás volt, de Hajdúböszörménynél a 35-ös úton, ahol egy kamion és egy autó karambolozott, egy ember meg is halt, egy másik pedig megsérült - tájékoztatták a Független Hírügynökséget a két megye Katasztrófavédelmi Igazgatóságainak ügyeletesei.

Reggel fél kilenc előtt még Berettyóújfaluból jelentettek intenzív havazást, de a régió más területein már nem hullik a hó, és mivel a hőmérséklet is emelkedik, az utakon lévő hókása várhatóan hamarosan elolvad. A Közútkezelő régiós ügyeletese arról tájékoztatott, hogy az utakon 32 munkagép dolgozik a síkosság-mentesítésen.

Balesetek történtek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is. Az M30-as autópályán, a zsolcai lehajtónál legalább 10 autó ütközött össze, a 3-as főúton, Encs és Csobád között pedig több baleset is történt majdnem egyidőben.