horoszkóp

Mérgezett alkoholtól halt meg négy ember Kínában

2009.03.25. 10:43

A legkevesebb négy falusi meghalt, tíz embert pedig kórházba kellett szállítani Kína középső részén, miután az érintettek valószínűleg mérgezett gabonapálinkát ittak - adta hírül a Független Hírügynökség. A kínai állami média szerdai jelentése szerint az alkoholos ital túl sok metanolt tartalmazott, ami erősen mérgező anyag. Az áldozatok közül ketten még hétfőn, ketten pedig kedden haltak bele az alkoholmérgezésbe. A Hubei tartománybeli hatóságok figyelmeztették a helyieket, hogy egyelőre ne igyanak gabonapálinkát. De a házilag készített alkoholos ital mindenütt népszerű és sokkal nagyobb veszélyt jelent mint a bolti, üveges alkoholos italok.

A silány minőségű, illetve mérgező alkoholtermékek gyakorta okoznak halált Kínában, ahol a korrupción kívül gondot jelent, hogy a termékeket nem vizsgálják át megfelelően, valamint, hogy a vásárlók nem eléggé tudatosak.

Kínában idén életfogytiglan tartó börtönbüntetésre ítélték egy tejfeldolgozó vállalat vezetőjét, mert a cége által piacra bocsátott tejpor melaninnal volt fertőzve - ami a legkevesebb hat gyermek halálát és mintegy 300 ezer kiskorú megbetegedését okozta.