Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek csütörtökön egy 15 éves új-zélandi tinédzsert, aki halálra vert egy 27 éves skót turistát egy baseballütővel - adta hírül a Független Hírügynökség. A fiút leghamarabb 12 és fél év múlva lehet próbaidőre engedni. Jahche Broughton 14 éves volt, amikor tavaly januárban rátámadt a skót Karen Aimre Taupo városában. A 27 éves skót turista egy éjszakai buliból tartott hazafele, amikor a fiú rátámadt. Az eszméletlenre vert lányt egy betörés miatt a helyszínre érkezett rendőrök találták meg. Aim a kórházba szállítás után halt bele sebesüléseibe.

A most már 15 éves támadó a múlt hónapban bűnösnek vallotta magát a gyilkosságban. Emberölésért Új-Zélandon automatikusan életfogytig tartó börtönbüntetést adnak, de a bíró joga meghatározni a próbaidőre bocsájtás leghamarabbi időpontját. A fiú leghamarabb 12 és fél múlva szabadulhat. A bíró döntésében figyelembe vette a beismerő vallomást, és Broughton életkorát.

A fiút egy másik támadás miatt közben hat évig terjedő börtönbüntetésre ítélték, amelyet a egyidejűleg tölt majd le. A fiú két héttel az Aim elleni támadás előtt vert meg egy 17 éves lányt.