Akár három év börtönbüntetést is kaphat az a hódmezővásárhelyi asszony, aki tehéntejjel és tápszerrel kevert anyatejet adott el egy csecsemő szüleinek. Az ilyen pancsolt anyatejtől akár asztmások, allergiások vagy ekcémások is lehetnek a csecsemők. Enyhébb lefolyásnál hasfájós, hányós lehet kisbaba, ha tiszta anyatej helyett valamilyen kevert táplálékot kap. Egy érzékenyebb csecsemő, allergiás, asztmás vagy akár ekcémás is lehet a felelőtlen tejadótól - ezt mondta a Független Hírügynökségnek Halasi Katalin gyermekorvos.

Az eset úgy derült ki, hogy egy 4 hónapos kisfiú kétszer is hányt a furcsa anyatej miatt. A gyanús tejet a hódmezővásárhelyi kórházban azonnal megvizsgáltatták, ekkor kiderült, hogy az nem tiszta anyatej. Ezután a következő adagért már szakemberekkel együtt ment az apuka, amit ott helyben meg is vizsgáltak. Ott a gyorsteszt segítségével ugyanazt tudták megállapítani, mint amit a korábbi minták alapján, hogy az asszony olyan tejet akart eladni, amit valamivel bekevert - mondta Nagy Jánosné az anyatejgyűjtő állomás egyik dolgozója.

Később a tisztiorvosi szolgálat laboratóriumban vizsgáltatta meg a kétes anyatejet. Kiderült, hogy azt tehéntejjel és gyerektápszerrel dúsította az egyébként háromgyerekes édesanya. Mivel az így kapott italt eladta, bűncselekményt követett el. Ellene a rendőrség ártalmas közfogyasztási cikkel való visszaélés miatt indított nyomozást, és akár 3 év börtönbüntetést is kaphat.