Szabadlábon védekezhet a fogyatékos lánnyal fajtalankodó két férfi

bry
2009.03.30. 10:06

A sajtóhoz fordult egy karancslapujtői házaspár, mert nem értik, hogyan lehet szabadlábon az a két férfi, akik - a rendőrség megalapozott gyanúja szerint - fajtalankodtak az értelmi fogyatékos lányukkal, majd megpróbálták elrabolni őt.

Az eset még februárban történt. A lány az egyik délelőtt nagymamájához indult, de amikor onnan estére sem érkezett meg, szülei a rendőrséghez fordultak. A házaspár az eltűnés éjjelén megtudta, hogy két, büntetett előéletű falubelijük is eltűnt otthonról miközben a lányukat keresték. Hajnalban az apa látta is a leányát a két férfival egy autóban, de nem érte őket utol. A lányt végül az elrablói az iskola közelében kitették, előtte azonban fajtalankodtak vele, megverték és megfenyegették: ha elmondja a szüleinek, hogy mi történt, a családot is bántódás éri.

A tettesek azóta vallomást tettek, de szabadlábon védekezhetnek és gyakran mennek el áldozatuk háza előtt autóval, ami félelmet kelt a családban. A rendőrség tájékoztatása szerint még újabb bizonyítékokra van szükségük. A szülők attól tartanak, hogy az értelmi fogyatékos lányuk az eset részleteire később már nem fog emlékezni, s megrontói megússzák a büntetést. (FH)