Egy toronyház tizenötödik emeletéről vetette ki magát egy fiatalember Salgótarjánban, csütörtök délután. A körülményeket még vizsgálják, de az már biztos, hogy a férfi ellen elfogató parancs volt érvényben önbíráskodás miatt, halála előtt néhány órával pedig ő maga is feljelentést tett, állítása szerint megzsarolták. Kalmár Zsolt, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője a Független Hírügynökségnek pénteken elmondta, hogy a 20 éves fiatalember csütörtök délután feljelentést tett a rendőrségen, állítása szerint egy 23 éves férfi egy szórakozóhelyen ezer forintot zsarolt ki ugyanis tőle. A tanúkihallgatás közben kiderült, hogy a Nógrád Megyei Bíróság elfogatóparancsot adott ki ellene, mert korábban 70 ezer forint pénzbírságra ítélték önbíráskodás miatt, de nem fizetett.

A fiatal azt állította, hogy a csekket időközben befizette, ezért két rendőr a lakására kísérte. A befizetést igazoló szelvény ott nem került elő, a rendőrök ezért elindultak vele a rendőrségre: miközben a liftre vártak, a fiú váratlanul a folyosó végén lévő, nyitott ablakon kiugrott, és szörnyethalt.

A rendőrök parancsnokának elsődleges vizsgálata szerint a járőrök nem hibáztak, ennek ellenére egy belső, tényfeltáró vizsgálat indult az ügyben. A fiú halála kapcsán közigazgatási eljárás indult, orvosszakértő bevonása mellett. A szakértőnek egyebek mellett arra kell választ adnia, hogy valóban kizárható-e a bűncselekmény lehetősége, illetve arra is, hogy a fiú fogyasztott-e alkoholt, gyógyszert vagy kábítószert.

A bűnügyi osztályvezető hozzátette, hogy a csekk keresése közben a fiatalember szomszédban lakó sógora is beszélt a későbbi áldozattal, de mint később elmondta: semmi jelét nem látta annak, hogy valami gond lenne. Időközben kiderült az is, hogy a 70 ezer forintos csekket nem fizette be, így valóban meg kellett volna kezdenie 200 napos elzárásának letöltését.