Egy golyóállómellényt viselő 23 éves férfi lőtt agyon három rendőrt az amerikai Pittsburgh városában - közölte szombat este a város rendőrfőkapitánya. A rendőrök egy segélyhívásra vonultak ki egy csendes környéken álló házhoz, és a férfi azonnal lőni kezdett rájuk, négy órán át tartó tűzpárbajt vívva a kiérkező rendőrökkel. A férfit végül sikerült megsebesíteni és letartóztatták. Két rendőr megsebesült - adta hírül a Független Hírügynökség.

A 23 éves Richard Poplawski egy nagy tűzerejű gépkarabéllyal, egy puskával, valamint egy pisztollyal felfegyverkezve várta a segélyhívásra érkező rendőröket, golyóálló mellénnyel védve magát - mondta el Nathan Harper rendőrfőkapitány egy sajtótájékoztatón. Harper elmondta, hogy az első rendőröket a ház előszobájába belépve azonnal fejbe lőtte a férfi, ami arra utal, hogy csapdát állított fel, és felkészülve várta őket. Egy harmadik, társai segítségére érkező rendőrt szintén agyonlőtt.

Poplawski négy órán át tartotta sakkban a lövések után kiérkező rendőröket, akik nem tudtak odajutni elesett társaikhoz. Több mint száz lövés dördült el a négyórás patthelyzet alatt. A rendőröknek végül sikerült a lábán megsebesíteni a férfit, és azután elfogni.

Rendőrgyilkosságért Pennsylvania államban halálbüntetés jár. A hatóságok még vizsgálják a férfi tettének okait.

Helyi lapok beszámolói szerint a férfi kibukott a középiskolából, és beállt a tengerészgyalogsághoz, ahonnan azonban "megbecstelenítő kicsapással" (dishonorable discharge) elbocsájtották, amelyet csak a legsúlyosabb esetekben alkalmaznak az amerikai hadseregben.