Egy időben tart választási nagygyűlést a Magyar Gárda és a Jobbik valamint ellentüntetést az Ózdi Kisebbségi Önkormányzat vasárnap Ózdon. A két rendezvényre a rendőrség "megfelelő létszámmal" készül. A Magyar Gárda - az EP-választásokra készülve - vasárnap délelőtt tartja nagygyűlését az észak-borsodi városban. A 11 órakor kezdődő rendezvényre körülbelül kétezer szimpatizánst várnak. A rendőrségnek azt jelezték, körülbelül nyolcszáz egyenruhás gárdista jelenik majd meg a gyűlésen, közölte a Független Hírügynökséggel Gaskó Bertalan, a megyei rendőrfőkapitányság szóvivője.

A kisebbségi önkormányzat a társadalmi béke megőrzése érdekében szervezett demonstrációt, amelyre körülbelül ezer embert várnak. Ez a rendezvény 12-15 óráig tart majd. A Független Hírügynökség információi szerint más településekről, buszokkal is érkeznek Ózdra romák.

A két esemény térben jól elkülönülten, három kilométer távolságra lesz egymástól, ennek ellenére a rendőrség "megfelelő létszámmal és erővel" készül, fogalmazott a szóvivő.