Két személyt azzal gyanúsít a rendőrség, hogy segítettek a Marian Cozma meggyilkolásával és két csapattársa súlyos megsebesítésével végződő késelés gyanúsítottjainak szökési kísérletében, írja az MTI.
Újabb két személy ellen indult büntetőeljárás a Cozma-ügyben - mondta a lapnak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Váradi Piroska. Közölte: az elmúlt héten a Cozma-gyilkossággal összefüggésben egy budapesti férfit és egy nőt gyanúsítottak meg bűnpártolással. A bíróság a férfit előzetes letartóztatásba helyezte.
Meg nem erősített információink szerint Raffael, Németh és P. Gábor a Cozma-gyilkosság utáni délelőtt Budapesten találkoztak. Úgy tudjuk - írja a Népszabadság -, hogy ezen a találkozón a bűnpártolással gyanúsított két személy is részt vett, és később ők segítettek a gyanúsítottaknak a külföldre menekülés megszervezésében és végrehajtásában.
A lap információi szerint a bűnpártolással meggyanúsított nő Raffael barátnője, aki a személy ausztriai elfogásakor a kocsit vezette.