Az ausztrál rendőrség letartóztatott egy 19 éves ausztrál anyát, aki öt hónapos fiát szoptatta vezetés közben, és annyira részeg volt, hogy nem volt képes megfújni az alkoholszondát - közölte hétfőn az ausztrál rendőrség. A jogosítvány nélkül vezető nőt azután állították meg, hogy egy parkolóból kihajtva majdnem összeütközött egy rendőrautóval. Az eset még szombat este történt az ország közepén lévő Alice Spring városában. A nő a Gap View Hotel parkolójából kihajtva nem adta meg az elsőbbséget egy rendőrautónak, amelyik csak egy vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést. A rendőrök meglepve látták, ahogy a vezetőülésben ülő nő csecsemőjét szoptatva továbbhajt, és egy rövid üldözés után félreállították.

Egy rendőrségi szóvivő elmondása szerint a 19 éves anya annyira részeg volt, hogy nem tudta rendesen megfújni az alkoholszondát - jelentette az AAP ausztrál hírügynökség. Ráadásul a nőnek nem volt jogosítványa, valamint egy forgalmi engedély és megfelelő biztosítás nélküli autót vezetett.

"Ez kétségtelenül a legostobább és legfelelőtlenebb cselekedet volt, amit valaha is láttam" - közölte a helyi rendőrség főkapitánya.

A nőt letartóztatták, és hat vádpontban indítottak ellen eljárást. Tárgyalását április végén tartják. Öt hónapos fiát rokonokra bízták. (FH)