Egy disznóölő késsel szurkálta halálra élettársát az a kiskunmajsai férfi, akit jogerősen tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla, írja az MTI.
A korábban többször büntetett, alkalmi munkákból élő, alkoholfüggő 44 esztendős Balog Balázs 2004-től tartott fent élettársi kapcsolatot a későbbi sértettel, akivel egy kiskunmajsai ház alsó konyhájában laktak. Bár mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt, s időnként vitatkoztak, jelentős konfliktusokra nem került sor kettejük között. Tavaly június 8-án otthonukban együtt italoztak, és éjfél tájékára súlyosan lerészegedtek. Összevitatkoztak, majd a férfi egy disznóvágáshoz használt kést vett elő a konyhaszekrény fiókjából, és azzal huszonkét alkalommal megszúrta az asszonyt. A nő a szúrásokat követően néhány percen belül elvérzett, életét a legkorábban érkező orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.
Az esetett követően a vádlott önként jelentkezett a rendőrségen. A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a vádlottat, s jogerősen tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtotta.