Egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg későbbi elrablójával egy lány, akit erotikus fotózásra vettek rá, majd fogságban is tartottak Budapesten. A lány egy hétig dolgozott a férfinak és az élettársának, de otthagyta őket és ezután ejtették foglyul, hogy állítólagos tartozását kiegyenlítse.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdai tájékoztatása szerint a lány, korábban prostituáltként dolgozott külföldön és itthon is, még márciusban ismerkedett meg egy társkereső oldalon a 31 éves T. I.-vel. A férfi felajánlotta, dolgozzon neki a hasonló célra létrehozott stúdiójában, amit élettársával, a 29 éves T. K.-val működtetett a XIII. kerületben. A feltétel az volt, ha leszerződtetik, a róla készül erotikus felvételeket az interneten elhelyezhetik, a fotósorozat elkészítésének költségeit pedig egyhavi ingyenes munkával fogja ledolgozni, valamint ezen felül naponta fizet a férfinak.

A lány belement az üzletbe, de egy hét után meggondolta magát, és többé nem ment el a lakásba. A férfi és élettársa ezért először csak fenyegették, majd április 3-án találkozót beszéltek meg vele, ahol foglyul ejtették. Előbb a XIII. kerületi stúdióba, majd saját, III. kerületi lakásukba vitték. Azt követelték, hívja fel szüleit és a barátját, és szerezzen tőlük több százezer forintot. A követelt pénz felét összeszedte, ezért április 6-án elengedték.

Két nap múlva fordult a rendőrökhöz, akik még aznap elfogták a tetteseket a stúdióban. Megtalálták azt a viperát és bilincset is, amit valószínűleg a fenyegetéshez használtak. A férfi és a nő előzetesben van, a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya indított ellenük eljárást. (FH)