Nem zárható ki az idegenkezűség a péntek kora reggeli budapesti metrótűz kapcsán, lehetséges, hogy nem műszaki hiba okozta a tüzet, hanem valaki szándékosan gyújtogatott - mondta Kiricsi Karola, a BKV szóvivője pénteken az MTI-nek. "Lehet, hogy valaki szándékos tettlegessége okozta a hajnali tüzet" - mondta Kiricsi Karola. A szóvivő hozzátette: a BKV továbbra is vizsgálja a tűz okát.

 

A 3-as metró egyik szerelvényén fél hét után néhány perccel ütött ki tűz a Dózsa György úti megállóban. Az első tűzoltósági információk szerint a kocsikat összekötő kábelek gyulladtak ki. A tüzet a járművezető egy utas közreműködésével oltotta el. A baleset a reggeli csúcsforgalomban következett be, a szerelvényről több száz embert kellett kimenekíteni, senki nem sérült meg. A metróforgalom két órán át szünetelt az Árpád híd és a Deák Ferenc tér között, ezalatt pótlóbuszok szállították az utasokat.

 

A BKV tájékoztatása szerint egy órával a Dózsa György úti eset után, ugyanazon a vonalon, a Ferenciek tere megállónál is füstölt a metró, "ez azonban nem érintette az utasforgalmat". Arra a kérdésre, hogy a két esemény között lehet-e összefüggés, Kiricsi Karola azt mondta: a társaság még vizsgálja az eseteket.