Hipószármazéktól lett rosszul a vonaton ásványvizet ivó nő

bry
2009.04.19. 12:27 Módosítva: 2009.04.19. 12:28

Vízzel higított hipószármazékot találtak a szakemberek abban az ásványvízben, amitől szombaton rosszul lett egy nő Szolnok közelében. A rendőrség továbbra is nyomoz az ügyben.

Egy nő szombaton délután a Szolnok felé tartó InterCity büfékocsijában vásárolt magának és férjének egy-egy üveg ásványvizet. Az asszony még a szerelvényen megitta, ám annyira rosszul lett, hogy mentőt hívtak hozzá és kórházba került.
A rendőrség a nő és férje ásványvizes palackját is lefoglalta és azokat soron kívüli vizsgálatra a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal laborjába küldték. A szakemberek elsődleges vizsgálata szerint az ásványvíz vízzel higított hipószármazékot tartalmazott - mondta el a Független Hírügynökségnek Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Magyarázata szerint a 14-es skálán a semleges pH érték 7-es, ennek a folyadéknak 11, erősen lúgos volt a pH értéke. A laborban megvizsgálták a nő férjének ásványvízét is, abban nem találtak semmi rendelleneset. A nő egyébként továbbra is kórházban van, az állapota kielégítő - fűzte hozzá Veres Éva.