A rendőrök őrizetbe vettek egy csépai férfit és feleségét, mert kiderült, hogy kényszerrel maguknál tartottak és dolgoztattak egy férfit, akit ráadásul még decemberben a család fia légpuskával meg is sebesített.

A rendőrök őrizetbe vettek egy csépai férfit és feleségét, mert kiderült, hogy kényszerrel maguknál tartottak és dolgoztattak egy férfit, akit ráadásul még decemberben a család fia légpuskával meg is sebesített. Az ügy részleteiről csütörtökön számoltak be a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök.

Még 2008 decemberében vittek kórházba egy férfit Csépáról, mert egy helybeli fiú légpuskával rálőtt. A férfinek meg kellett műteni a szemét. Akkor még maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés miatt indult eljárás az ügyben. Azóta az is kiderült, hogy a meglőtt férfit a fiú családja kényszerrel és fenyegetéssel tartotta magánál, arra kényszerítették, hogy dolgozzon nekik, és hogy kölcsönöket vegyen fel, a pénzt pedig elvették tőle. A családot - férjet és feleségét - most személyi szabadság megsértésével, zsarolással, csalással és okirattal való visszaéléssel gyanúsítják, a napokban őrizetbe is vették őket. (FH)