Fejenként 10 év börtönre ítélt egy Abu Dhabi-i bíróság egy házaspárt, akik a vád szerint rendszeresen verték kilenc éves lányukat, aminek következtében a gyerek maradandó sérüléseket szenvedett. A börtön mellett 160 ezer dirham (átszámítva csaknem 10 millió forint) pénzbírságot is kiszabott a bíróság.

A lap szerint a gyerek, Nouf apja és mostohaanyja bevallották, hogy fegyelmezési célból rendszeresen verték a kislányt. A nő azt is bevallotta, hogy egyszer egy felforrósított kést nyomott a gyerek combjához. A tárgyaláson a kislány apai nagyanyja és a család bejárónője voltak a tanúk. Mindketten azt mondták, hogy a férfi és a nő a gyerek fejét ütötték, gyakran a falhoz vágták a kislányt, és nem egyszer, hanem többszőr nyomtak tűzforró konyhai eszközöket a gyerek arcához és a testéhez.

Nouf ügye akkor lett médiaszenzáció Abu Dhabiban, amikor a kislányt meglátogatta a kórházban Sejk Mohammed bin Zayed, koronaherceg. A kislány válságos állapotban került a kórházba április elején, és amikor az orvosok meglátták a sebeit, azonnal riasztották a rendőrséget. Az apa az első kihallgatáson azt állította: a sérülések attól vannak, hogy Nouf elesett a biciklijével. Hatalmas felháborodást váltott ki a gyerek bántalmazása az arab országban, ahol elég ritkák az ilyen ügyek.(FH)