Erős földrengés rázta meg hétfőn Mexikót: az amerikai geofizikai intézet mérései szerint a 6-os erősségű földmozgás fészke a fővárostól, Mexikóvárostól 240 kilométerre délre volt, 40 kilométer mélyen a Föld felszíne alatt.

A helyi hatóságok a Richter-skála szerint 5,8-as erősségű földmozgásról adtak hírt, írja az MTI. A 25-30 másodpercig tartó földmozgást még Mexikóvárosban is érezni lehetett, főleg a magasabb épületekben. Számos helyen a hivatali dolgozók kirohantak az utcákra. Közülük sokan sebészmaszkot viseltek szájuk előtt, a közép-amerikai országban pusztító, emberekre is átterjedt sertésinfluenza miatt. A mexikói polgári védelem egyik illetékese szerint egyelőre nincsenek jelentések károkról, vagy áldozatokról.

Egyébként a sertésinfluenza, a földrengés, no meg a Mexikót is sújtó gazdasági válság egybeesése a jelek szerint megviselte egyes helyi lakosok idegeit: az AP hírügynökségnek egyikőjük egyenesen Apokalipszisról beszélt, s egy másik nyilatkozó is úgy gondolta, lehet, közeleg a világvége.