Zaklatás miatt feljelentést tett a rendőrségen Marton István, Nagykanizsa polgármestere, miután észlelte, hogy autóját követik és telefonját valószínűleg lehallgatták. A polgármester hétfő délután vette észre, hogy autóját követik. Az úticéljánál egy másik autó várakozott mindaddig, míg elbúcsúzott vendéglátójától. Ekkor egy vakut látott villanni, majd miután elindult, ez az autó is követte. Közben le tudta olvasni az őt követő gépjármű rendszámát, és feljelentést tett a rendőrségen. A ház előtt várakozó autós csak az irodában lefolytatott telefonbeszélgetésből szerezhetett információt a kora esti programjáról - mondta újságíróknak kedden Nagykanizsán.

Marton István, aki Fidesz többséggel megválasztott polgármester, közölte: korábban már több alkalommal is érte atrocitás és fenyegetés is. A rendőrségen eddig három alkalommal tett feljelentést: kiszúrták autógumiját, majd savval leöntötték az autóját, ezt követően pedig a háza az üvegtéglaablakát törték be egy betondarabbal.

Salamon Róbert, a megyei rendőrkapitányság sajtóreferense megerősítette, hogy Nagykanizsa polgármestere zaklatás miatt hétfőn feljelentést tett a nagykanizsai rendőrkapitányságon, az ügyet a rendőrség vizsgálja. <MTI>