Nem célirányosan lőszereket akarták ellopni az elkövetők múlt csütörtökön a Ferencvárosi pályaudvarról, hanem véletlenül, egy vagont feltörve találtak rá a 15 ezer lőszert tartalmazó szállítmányra - mondta Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya hétfőn.

A főkapitány szerint a rendőrség tud egy olyan bűnözői körről, amelynek tagjai évente több száz lopást és rablást követnek el ezen a pályaudvaron. "Azt hiszem közük lehet, ahhoz, hogy azon az éjszakán az a sok lőszer eltűnt" - tette hozzá, majd utalt arra, a bűnözői kör több tagját már rendőrségi eljárás alá vonták.

A korábban közöltnél nyolcszázzal több töltényt, 12.300-at talált meg a rendőrség szombaton éjjel a pályaudvar közelében, így összesen 2.700 lőszer hiányzik a szállítmányból. Tóth Gábor szerint a megtalált lőszereket valószínűleg visszavitték a vonatállomás közelébe, mert - mint mondta - a pályaudvart és környékét a bűncselekmény után nagyon alaposan átvizsgálta a rendőrség, de akkor a kutatás nem hozott eredményt.

Az ellopott 45-ös kaliberű lőszereket Magyarországon gyártották és az Amerikai Egyesült Államokba szállították volna. A lőszerek fuvarozására vonatkozó kormányrendelet értelmében, az engedélyek beszerzése mellett az előírt fegyveres őrzés biztosítása is a fuvaroztató kötelessége. (MTI)