horoszkóp

Bécsig üldözték az embercsempészt a magyar határőrök

2009.05.17. 12:01 Módosítva: 2009.05.17. 12:13

Bécsig üldözték vasárnap reggel a rajkai járőrök azt a 34 éves székesfehérvári férfit, aki autójával nem állt meg a rendőröknek, hanem Ausztriába menekült át. A rendőrségnek az osztrák hatóságok segítségével sikerült megállítani a 180-190 kilométer per órás sebességgel száguldozó sofőrt, aki két török és két albán menekültet próbált átcsempészni Ausztriába.

Vasárnap reggel hét óra körül a rajkai járőrök Hegyeshalomnál próbáltak igazoltatni egy magyar személyautót. Úgy tűnt az autó 34 éves, székesfehérvári vezetője megáll, ám végül 180-190 kilométeres sebességgel áthajtott Ausztriába. A rendőrség felvette a kapcsolatot az osztrák hatóságokkal, akik megadták az engedélyt a határon átüldözésre és a schwehati lehajtónál ők is bekapcsolódtak az akcióba.

A személyautót az S1-es körgyűrűnél, Bécs környékén a palánknak szorították az osztrák rendőrök, ám tovább hajtott, míg nem sokkal ezután sikerült megállítani az ámokfutót. A sofőr kiugrott az autóból és egy bokros terület felé szaladt. Az osztrák rendőrök figyelmeztető lövést adtak le, mire a férfi megadta magát. Kiderült a 34 éves székesfehérvári férfi két albán és két török menekültet szállított, ezért próbált elmenekülni a rendőrök elől - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kocsis Tünde a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. (FH)