Kétszer félmillió forintot ajánlott fel a BKV vezérigazgatója, hogy minél előbb rendőrkézre kerüljenek egy buszvezető és egy villamosvezető támadói - írta a Független Hírügynökség. A BKV mindkét alkalmazottját vasárnap támadták meg munka közben.Vasárnap a kora reggeli órákban a 130-as busz újpalotai végállomásánál a buszvezető arra figyelt fel, hogy a járművön két - feltehetően - ittas férfi van, egyikük pedig WC-nek használja az utasteret. Miután a sofőr szólt nekik, hogy ezt máshol csinálják, a páros két tagja kilökte a vezetőt a hátsó ajtón. A buszvezető súlyosan megsérült. A két támadó a történtek után bármilyen segítségnyújtás nélkül elment a helyszínről.

Ez azonban csak az egyik eset volt. Később az 52-es villamos Határ úti végállomásánál a villamosvezető elindult a szerelvény másik végében lévő vezetőfülkéhez, mielőtt azonban kinyitotta volna az ajtót, két férfi minden előzmény nélkül megütötte. A villamosvezető könnyebben megsérült, támadói pedig szintén elmentek a helyszínről. Kocsis István, a BKV vezérigazgatója mindkét esetben 500-500 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.

A BKV a hasonló esetek megelőzése érdekében egyeztetéseket kezdett a rendőrséggel. Vizsgálják közben annak a lehetőségét is, hogy a járművekre kamerás megfigyelőrendszert telepítsenek, valamint, hogy növeljék az ellenőrök létszámát.