Egy fúrógéppel mentette meg egy 13 éves fiú életét egy ausztrál kisváros orvosa, aki a megfelelő orvosi eszköz híján a karbantartók gépével fúrta meg a fejsérülést szenvedett gyerek koponyáját. Az esetről szerdán számolt be az AFP francia hírügynökség.

A 13 éves Nick Rossi feje biciklizés közben sérült meg vasárnap, elesett a Melbourne-től észak-nyugatra található Maryborough városában - mondta el az apja. Michael Rossi szerint bár úgy tűnt, fia jól van, felesége úgy döntött, hogy kórházba viszik, mert egy púpot vett észre Nick füle mögött.

A gyerek kórházba kerülése után időnként elvesztette eszméletét, lélegeztető gépre kellett tenni, és az orvosok számára nyilvánvalóvá vált, hogy meghal, ha nem csökkentik a koponyára nehezedő nyomást. A kisvárosi kórháznak azonban nem volt megfelelő orvosi fúrója a művelet elvégzésére, ezért Rob Carson orvos a karbantartók egyik fúrógépét használta a fiú koponyájának megfúrásához.

A műveletet egy melbourne-i idegsebész segítségével hajtották végre, aki telefonon keresztül adott utasításokat. A sebész "hihetetlenül bátornak" nevezte Carson megoldását - mondta el Michael Rossi.

A fúrógépes műtét után a fiút mentőhelikopterrel szállították Melbourne egyik kórházába, ahol később teljesen felépült. Nick Rossi kedden, 13. születésnapján hagyhatta el a kórházat - írta a Független Hírügynökség.