Egy negyven méter magas hídról dobta a Dnyeperbe hároméves kislányát egy skizofréniában szenvedő anya Kelet-Ukrajnában. A gyerek csodával határos módon túlélte a gyilkossági kísérletet, egy horgász mentette meg az életét.

Szemtanúk beszámolója szerint a 27 éves nő már jó ideje sétált hároméves kislányával a kelet-ukrajnai Zaporozsje város egyik hídján a hét végén. Azután váratlanul felemelte, azt mondta neki: "Én rossz mami vagyok" - és a negyven méteres mélységben hömpölygő folyóba vetette - számolt be keddi kiadásában a történtekről a Komszomolszkaja Pravda című lap. A kislány azonban nem akart meghalni: hevesen kapálózott, és a rajta lévő műszálas ruha is segített abban, hogy ne merüljön el azonnal. Két 14 éves fiú vette észre a partról a folyó közepén sodródó apróságot, akik segítségért kiáltottak. Egy közelben tartózkodó horgász azonnal a csónakjába ugrott, s perceken belül kimentette a kislányt. A kórházba szállítása után az orvosok a súlyos kihűlésen kívül csupán néhány zúzódást találtak a halálra rémült gyereken.

Az anyát őrizetbe vették, és jelenleg előzetes letartóztatásban van. Az előzetes orvosi vizsgálat megállapította, hogy súlyos skizofréniában szenved. A történtek óta ő is olyan sokkos állapotban van, hogy egyelőre nem tudták kihallgatni. (FH)