Mezítláb, vizesen, bugyiban kellett a közeli parkba menniük a komáromi Gesztenyés Óvodába járó gyerekeknek kedden délelőtt, ugyanis az épületet bombariadó miatt ki kellett üríteni. A kicsiket egy gyereknapi habpartiról terelték ki a hatóságok. Bombát nem találtak, a gyerekek már visszatérhettek az óvodába, de a kisebbek közül többen nagyon megijedtek, volt, aki sírógörcsöt kapott.

Délelőtt 11 óra körül hívta valaki a rendőrség 107-es számát azzal, hogy bomba fog robbanni a komáromi Gesztenyés Óvodában. Az intézményben éppen gyereknapi habpartit rendeztek a tűzoltók a kicsiknek, ekkor jött a hír, hogy az óvodát ki kell üríteni. Az óvónők a közeli parkba vitték át a gyerekeket, mezítláb, vizesen, egy szál bugyiban. Később a rendőrök azt megengedték, hogy néhány ruhadarabot kihozzanak az épületből. A szülőket értesítették, így aki tehette, hazavitte gyermekét. Az óvodások először azt hitték, a parti részeként kell elhagyniuk az ovit, de később a kisebbek közül többen nagyon megrémültek a sok rendőr láttán.

A gyerekek a katasztrófavédőktől kaptak pokrócokat, ebédelni pedig egy másik óvodába mentek át. A rendőrök átvizsgálták az óvodát, de robbanószerkezetet nem találtak, így 13 óra körül mindenki visszatérhetett az épületbe - mondta el a Független Hírügynökségnek Tóth Tímea óvodavezető-helyettes. Az óvónő azt is hozzátette: ezzel a rossz viccel 120 gyermek napját tették tönkre. A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen - tájékoztatott Illauszkiné Pokorny Katalin, a Komárom-Esztergom megyei Rendőr Főkapitányság kapitányság vezetője. (FH)